ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

/ / Δραστηριότητες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΚΑΡΥΣΤΟΥ  ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

 

Το 1ο ΕΠΑΛ Καρύστου συμμετείχε στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό που διοργάνωσε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων με έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και τίτλο «Ιστορίες για να ακουστούν». Η μαθητική ομάδα, που αποτελείται από τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου Αλεξάνδρα Ζωγράφου, Γιώργο Αλεξανδρή και Δημήτρη Γάβρια, απέσπασε το βραβείο στην κατηγορία  ηχητικής δημιουργίας/καταγραφής (συνέντευξη). Ο τίτλος της ηχητικής δημιουργίας των μαθητών είναι «Το κόκκινο βιβλίο». Ως έπαθλο, δύο μαθητές της μαθητικής ομάδας θα συμμετέχουν στο summer camp του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων  που θα πραγματοποιηθεί από 30/06/24 έως 07/07/24 στα Χανιά.

Ευχαριστούμε την κ. Μαρία Πολυμέρου που μας παραχώρησε τη συνέντευξη και τον κ. Παντελή Εμμανουήλ

ο οποίος μαζί με την κα Πολυμέρου δέχτηκαν να παρουσιάσουν και να καταγραφεί μία σκηνή από το έργο του Joël Pommerat «Η επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα», που πλαισίωσε τη συνέντευξη. Θερμά συγχαρητήρια στους δύο μαθητές και τη μαθήτρια καθώς και στις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς, Βασιλική Προκοπίου και Ευμορφία Κηπουροπούλου για την κατάκτηση του βραβείου.

Οι απονομές των βραβείων θα πραγματοποιηθούν στα Χανιά στο πλαίσιο του 12ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων (16-26/10/2024).

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥΕΠΑΛ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΧΑΝΙΩΝ